Is there a digital erosion of childhood?

How do we define childhood in an increasingly technological society? How statistically risky is it to be a child in the 21st century? How do different countries approach children’s data privacy rights? What are the main issues surrounding teen sexting as a phenomenon? What are the advantages and disadvantages of Internet filtering for children? What might a future digital curriculum for schools look like?
Das Buch “Invisibly Blighted: The digital erosion of childhood”, das Sandra Leaton Gray zusammen mit Andy Phippen publizierte, hat in Großbritannien für Aufsehen gesorgt. Die Autorin stellt in ihrem Vortrag ihre provozierenden Thesen und irritierenden Befunde vor und lädt zur Diskussion ein. (Review im Guardian unter Invisibly Blighted: https://www.theguardian.com/society/2017/jun/03/sexting-parents-panic-children-make-own-moral-codes
Der Vortrag findet in englischer Sprache statt, in der Diskussion kann auch Deutsch gesprochen werden.

Innstraße 25, Philosophicum (PHIL) (Raum HS 4)

Zutrittöffentlich
Anmeldungnicht erforderlich